جهت دریافت مشخصات واطلاعات فنی دستگاه موردنظررا انتخاب فرمایید

لطفا جهت مشاوره واستعلام قیمت باماتماس بگیرید
تلفن: ۲-۰۵۱۳۸۴۵۱۹۹۱ فکس: ۰۵۱۳۸۴۳۸۹۵۴ تلگرام: ۰۹۱۵۶۲۱۷۷۸۵

 هیتر و کوره هوای گرم

بطور کلی در نبود یا ضعف عملکرد سیستم حرارت مرکزی ساختمان، انواع هیتر یا کوره هوا گرم می توانند به عنوان تجهیزات تامین گرما، گرمایش مورد نیاز ساختمان ها، سالن های بزرگ ، مرغداری ها ،گلخانه ها، کارخانجات ، سوله ها ، کارگاه ها ، نمایشگاه ها، بانک ها، فروشگاه های بزرگ، مساجد و… را به عهده بگیرند.

هیترها از نظر نوع سوخت مصرفی برای ایجاد گرمایش به انواع هیتر های گازی ، هیترهای گازوئیل سوز ، هیترهای دو گانه سوز و هیترهای برقی و حتی بخاری برقی کوچک و بزرگ تقسیم می شوند.(هیتر های تابشی از انواع هیترگازی محسوب می گردند)

برای تعیین ظرفیت هیتر یا کوره هوای گرم مورد نیاز سالن ها،در شرایط آب و هوایی مانند تهران معمولاً به ازاء هر متر مکعب از فضای سالن حدود ۴۰ کیلو کالری ظرفیت گرمایش (هر ساعت) در نظر گرفته می شود که در صورت نیاز کارشناسان شرکت دماتجهیز قادر به ارائه راهنمایی های موردنیاز می باشند.

هیتر و کوره هوای گرم

هیتر و کوره هوای گرم  از نظر عملکرد به انواع فن دار ، بدون فن و تابشی تقسیم می شوند. همچنین هیترها از نظر نحوه قرارگیری یا نصب نیز به سه گروه هیتر و کوره هوای گرم ایستاده ، کابینتی و هیتر های تابشی تقسیم می شوند که هیترها و کوره هوای گرم ایستاده وکابینتی از نظر عملکرد تفاوت چندانی با هم ندارند و حتی می توان گفت که از لحاظ نحوه عملکرد بسیار شبیه یکدیگر عمل می کنند و تفاوت اصلی آنها در ظاهر و نحوه نصب آنها می باشد ؛ ( در ادامه توضیحات بیشتری در این باره داده شده است. ) اما هیترهای تابشی که برمبنای گرمایش تابشی عمل می کنند ، محل نصب آنها در زیر سقف سازه های بزرگ و یا فضاهای باز می باشد که از نظر کلی دارای تفاوت های عمده ای با کوره های هوای گرم می باشند.

در گروه هیتر و کوره هوای گرمسایت مرجع دماتجهیز که اولین (از سال ۱۳۸۳) و پربیننده ترین سایت فروشگاهی دستگاه های سرمایش و گرمایش در خاورمیانه می باشد (طبق داده های سایت جهانی Alexa.com) می توانید با اندکی حوصله جهت مطالعه توضیحات خلاصه و جامع ارائه شده ، کالای مورد نظر خود را با مناسبترین قیمت (تضمین بهترین قیمت ها) و اطمینان خاطر از دریافت خدمات و گارانتی اصل و معتبر به راحتی خریداری فرمائید.

هیتر کابینتی :

  • هیترهای کابینتی همانطور که از نام آن ها مشخص می باشد، نوعی از هیتر است که بصورت کابینی ساخته می شود.
  • این مدل از هیترها با توجه به ارتفاع کم نسبت به کوره هوای گرم ایستاده، بیشتر در فروشگاه های بزرگ ، مساجد ، بانکها ، گلخانه ها ، مرغداری ها و… مورد استفاده قرار میگیرند و با توجه به نوع سوخت خود به سه مدل گازی – گازوئیلی و دوگانه سوز تقسیم میشوند.

* توضیح : لازم به ذکر است که ارزش حرارتی هر متر مکعب گاز طبیعی معادل ۹۲۰۰Kcal می باشد و همچنین ارزش حرارتی هر لیتر گازوئیل تقریبا معادل ۸۵۰۰Kcal می باشد.

مزایا و قابلیت های هیتر‌های کابینتی :

  • قابلیت نصب ترموستات محیطی جهت کنترل دقیق دمای محیط
  • هوارسانی بصورت مستقیم
  • ایجاد گرمای مطبوع و پخش یکنواخت
  • دارای تابلو برق مجهز
  • مصرف پایین برق

هیتر و کوره هوای گرم ایستاده :

هیتر و کوره هوای گرم ایستاده معمولاً در فضاهایی مانند سالن های ورزشی، سالن های صنعتی ، اماکن عمومی ، مدارس و.. که ارتفاع کف تا سقف در آن اماکن بیشتر بوده و عدم اشغال فضا و پخش یکنواخت گرما از اهمیت خاصی برخوردار است، مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایا و قابلیت ها ی کوره هوای گرم ایستاده:

  • قابلیت نصب ترموستات محیطی جهت کنترل دقیق دمای محیط
  • قابلیت سفارش بصورت هوادهی از پایین دستگاه (معکوس)
  • هوارسانی بصورت مستقیم،دمپر و کانال کشی
  • ایجاد گرمای مطبوع و پخش یکنواخت
  • دارای تابلو برق مجهز با لوازم اضافی
  • مصرف پایین برق

هیتر و کوره هوای گرم

هیترهای تابشی :

  • در هیتر تابشی که از انواع هیتر های گازسوز می باشند با عبور جریان شعله مشعل از درون یک لوله مشکی رنگ و u شکل مخصوص که پشت آن رفلکتور یا منعکس کننده گرما نصب شده است قادر به تابش گرما به سطح مورد نظر می باشد . تابش گرما در هیترهای تابشی مانند تابش گرما در بخاری های برقی فقط سطح مقابل هیتر را بصورت تشعشعی گرم می کند و قادر به ایجاد گرمایش پایدار در دمای هوای محل نصب نمی باشد.
  • استفاده از هیترهای تابشی ( تشعشعی ) برای گرمایش در سطح محل مورد نظر ، در سالن های وسیع و حتی فضاهای باز مناسبترین انتخاب و همراه با صرفه جویی بسیار زیادی در میزان مصرف سوخت می باشد.
  • هیترهای تابشی که در ارتفاع ۴ تا ۱۲ متری سطح زمین (بر اساس ظرفیت) نصب می شوند ، بدون نیاز به گرمایش هوای محیط ، سطح مورد نظر را گرم نموده و موجب صرفه جویی فراوان درمصرف گاز می گردند.

هیتر تابشی

به طور کلی هیتر و کوره هوای گرم از سه بخش اصلی مبدل حرارتی، بادزن (فن) و مشعل تشکیل شده است.

  • مبدل حرارتی هیتر و کوره های هوای گرم: این مبدل ها معمولا از جنس استیل یا ورق های فولادی فرم دار آتش خوار ساخته میشوند. صدای ناشی از انقباض و انبساط سریع فولاد در مدل های جدید هیتر و کوره هوای گرم به دلیل نصب ترموستات fan limite control تا حدود زیادی از بین رفته است. ورق های فولادی فرم دار نسبت به مبدل های چدنی و قدیمی، از کارایی بالاتر و وزن کمتری برخوردارند.
  • بادزن (فن) : بادزن یا فن مورد استفاده در هیتر و کوره هوای گرم، هوای اتاق یا محل نصب را بطرف هیتر یا کوره هوا گرم مکش نموده و پس از عبور از روی مبدل حرارتی که منجر به انتقال حرارت و افزایش ۲۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد دمای هوا می شود، به محیط هدایت می نماید. بسیاری از این فن ها دارای موتورهای دو یا سه سرعته می باشند.
  • اگر فن یا بادزن در هیتر و کوره هوای گرم طوری قرار گرفته باشد که هوا را از مبدل حرارتی مکش نماید آن هیتر را کوره مکشی می نامند و اگر فن طوری قرار گرفته باشد که هوا را از رابط مبدل حرارتی براند، آن را هیتر یا کوره وزشی یا رانشی نامیده می شود.
  • از نظر ایمنی ، هیتر یا کوره هوای گرم از نوع وزشی بر هیتر و کوره هوا گرم مکشی ارجحیت دارد ، زیرا کوره مکشی در صورت وجود منفذی در مبدل حرارتی ، محصولات احتراق را وارد هوای محل نصب کوره هوای گرم می نماید. در هیتر ها و کوره هوای گرم از نوع مکشی اتصال بادزن (فن) به الکتروموتور بطور مستقیم یا به وسیله تسمه صورت می گیرد.
  • مشعل ها: مشعل های مورد استفاده در هیتر ها و کوره هوای گرم معمولاً از نوع گازی، گازوئیلی،دو گانه سوز، به ندرت نفتی و یا حتی برقی می باشند. مشعل های گازسوز ممکن است از نوع دمنده دار یا آتمسفریک باشند.

هیتر تابشی در چه مکان هایی کاربرد دارد؟

تعمیرگاه ها، سالن های خدمات صنعتی، سالن های تولیدی، مرغداری ها، گلخانه های پرورش گل و گیاه، سالن های کشت و پرورش قارچ دکمه ای و صدفی، کارخانجات تولیدی، سالن های ورزشی، ویلاها، استخرها و هر جا و مکانی که نیاز به تامین گرما به صورت بهینه و با نازلترین مصرف سوخت باشد کاربرد داشته و گرمایی طبیعی و ایده آل را برای محیط مورد استفاده به ارمغان می آورد.

فرنیس (Furnace) یا کوره هوای گرم، نام بخشی از هیتر است که در واقع تولید هوای گرم سیستم را بر عهده دارد. محل نصب فرنیس دا خل هیتر و دارای خروجی هوای احتراق می باشد . فرنیس یا محفظه احتراق یک کوره هوای گرم با مصرف سوخت ،حرارت تولید می کند و هوا ی سرد ورودی با عبور از بین لایه های مبدل حرارتی (بدون ارتباط با محیط احتراق) گرم می گردد.

تکنولوژی به کار رفته در برخی از سیستم های پیشرفته هیتر و کوره هوای گرم با بسیاری از دستگاه های حرارتی موجود قابل مقایسه نیست ؛ زیرا در سیستم های پیشرفته علاوه بر استفاده از گرمای دودکش هیتر ، انواع بخصوصی از سیستم های کنترل و ایمنی هوشمند سوخت و اکسیژن مورد استفاده قرار می گیرند که تا حد زیادی منجر به کاهش عوامل آلاینده در هیتر ها می گردد. همچنین کنترل میزان حرارت تولیدی توسط هیتر و کوره هوای گرم از طریق دستگاه کنترل فن و دستگاه کنترل مشعلانجام میپذیرد.

مواردی که موجب گردیده تا از هیتر و کوره هوای گرم به عنوان وسیله ای ایمن ،رضایت بخش ، دوست دار سلامت انسانها و محیط زیست یاد شود، به شرح زیر می باشند:

  • هیتر و کوره هوای گرم با توجه به احتراق کامل، تولید منوکسید کربن اندکی دارد.
  • مبدل حرارتی در هیتر و کوره هوای گرم دارای آلیاژ مخصوصی است که هرگز تولید اکسید فلز معلق در فضا نمی کند. (معمولاً پاس اول لوله های آتشخوار کوره های هوای گرم را از استیل مرغوب می سازند)
  • مبدل های حرارتی هیتر و کوره هوای گرم در مجاورت ذرات معلق در هوا تولید دوده نمی نمایند.
  • احتراق در هیتر و کوره هوای گرم با سیستم تمام اتوماتیک و بدون شمعک صورت می گیرد.
  • هیتر و کوره هوای گرم دارای فن مخصوص تخلیه گاز حاصل از احتراق و اتصال به دودکش جهت خروج گازهای احتراق باشد.

مقررات و توصیه های ایمنی در استفاده از هیتر و کوره هوای گرم :

  • طبق مقررات ملی ساختمان ، نصب کوره هوای گرم در فضاهایی مانند راهروهای دسترسی ،راهروهای خروج اضطراری، سالن های اجتماعات، تئاتر و سینما مجاز نمی باشد.
  • همچنین طبق مقررات ملی ساختمان فاصله هیتر و کوره هوای گرم تا نزدیک ترین دیوار حداقل باید ۱۵ سانتی متر (۶ اینچ) باشد و حداقل فاصله اطراف هیتر و کوره هوای گرم تا هرگونه مواد قابل اشتعال ۳۰ سانتی متر(۱۲ اینچ) باشد. (اگر هنوز به یاد داشته باشید، کم توجهی به همین اصل بود که موجب آتش سوزی در حسینیه مسجد ارک تهران، وکشته شدن ۷۸ نفر و مجروح شدن صدها نفر، در ماه محرم سال ۱۳۸۳ گردید.)
  • فضای دسترسی در جلوی هیتر یا کوره هوای گرم و محل نصب مشعل نیز حداقل ۴۵ سانتی متر(۱۸ اینچ) تعریف شده است.
  • سطح مقطع آزاد و بدون مانع هر یک از کانال های هوای تازه، برگشت و رفت هوای گرم نباید از ۴٫۴ میلی متر مربع برای هر وات ظرفیت کوره کمتر باشد.(طبق مقررات ملی ساختمان)
  • تامین هوای تازه یا برگشت هیتر و کوره هوای گرم از حمام، توالت، دستشویی، آشپزخانه، پارکینگ و فضاهای پرخطر مجاز نیست. (طبق مقررات ملی ساختمان)
  • برگشت هوای گرم یک واحد آپارتمانی نباید توسط دستگاه به واحد آپارتمان دیگری فرستاده شود. (طبق مقررات ملی ساختمان)

نکات مهمی که قبل از انتحاب هیتر و کوره هوای گرم باید بدانید:

– بررسی حجم اتلاف انرژی حرارتی محل مورد نظر (دیوار – سقف – کف – پنجره) و محاسبه بار حرارتی مورد نیاز

– تعیین میزان هوای ورودی و خروجی و همچنین هوای تازه

– تعیین نوع و میزان سوخت مورد نیاز.

کوره هوای گرم (Hot Air Furnace )

در سال های اخیر اکثر فضاهای تجاری بزرگ و کوچک اعم از رستوران ها، بانکها و غیره در طبقات همکف ساختمان های بلند قرار گرفته اند که با توجه به کاربری مجزا و استقلال موردنیاز جهت مصرف انرژی، بهترین سیستم تهویه مطبوع (سرمایش و گرمایش) قابل استفاده، سیستم های فرنس ریم (کوره هوای گرم) می باشد. امروزه به دلیل گران شدن انرژی، استفاده از وسایل حرارتی با بازدهی بالا بسیار مورد توجه قرار گرفته و همه ی مصرف کنندگان راغبند در هزینه های گرمایش صرفه جویی نمایند. کوره هوای گرم شرکت اصفهان هواساز کاملا به تقاضای فوق پاسخ داده و با استفاده از کوتاهترین مسیر برای تبدیل انرژی سوخت های فسیلی به انرژی حرارتی، در راستای ایجاد بیشتر برای مشتریان گام برداشته است. به طوری که در کوره های مورد بحث فقط حدود ده درصد از حرارت حاصل از سوخت فسیلی از دودکش خارج شده و بقیه با فضای اطراف کوره متبادل می شود. مورد مصرف این کوره‌ها در گرمایش سالن های تولید، سالن ورزشی، کارگاه ها، اماکن عمومی، سالن های خشک کردن مواد، استخرهای شنا، سالن های پرورش دام و طیور و … می باشد. اتاق احتراق از فولاد نسوز و کلکتورها و لوله ها از فولادهای آتشخوار می باشد و بدنه کوره دو جداره ساخته شده و با پشم سنگ عایق بندی می شوند. فن های سانتریفوژ دو طرف مکش با حداقل سطح صوت، عمل هوادهی را انجام داده و دارای ترموستات کنترل دمای بدنه ی کوره و ترموستات محیطی و لیمیت کنترل می باشد که فرمان آن ها به تابلوی برق اصلی منتقل می شود و مشعل های گازسوز و گازوئیل سوز یا دوگانه روی آن ها نصب می شود .

                   

 

 

 

 

 

 

× نیاز به مشاوره و قیمت محصولات را دارید؟